Drobečková navigace

Jak vybírat TV stolky, aby byly moderní a v obýváku nerušily?

Nedílnou součástí většiny obývacích pokojů je televizní stolek. Dokonce i tam, kde se rozhodneme umístit televizi na zeď, bychom pod ni měli umístit TV stolek nebo skříňku tak, aby televize nepůsobila nepatřičně nad „prázdnou“ podlahou. Podle čeho ale vybírat TV stolky, když ostatní nábytek do místnosti zatím měnit nechceme?

Vybíráme TV stolek.
Při zařizování celého obýváku nebo studentského pokoje můžeme pozornost zaměřit na sestavy a
stěny a vybrat si obývací stěnu jako celek. Je v ní vše, co v obýváku uvítáme, tedy skříňky různé
velikosti, TV stolek, polička, komoda. Záleží na konkrétním typu stěny. Ovšem pokud máme nábytek ucházející a dosloužil jen TV stolek, můžeme jej nahradit naprosto bez obav.


Moderní TV stolky
Většina moderních televizních stolků a televizních skříněk je tvořena poličkou či poličkami nad sebou, které mají po stranách šuplíky nebo uzavíratelnými skříňkami. Často můžeme také vidět osvětlené TV stolky, kdy v poličce svítí jemné LED osvětlení. Do stolku by se vám mělo vejít vše nejdůležitější, co chcete mít poblíž televize doslova na dosah. Jde i o techniku pro hraní online her, PS, pro sledování zaznamenaných filmů nebo koncertů…


Pro jakou barvu se rozhodnout?
TV stolky můžete najít v mnoha barevných provedeních. Pokud měníte jen TV stolek, měl by ladit
s ostatním nábytkem, kterým je vybaven váš obývací pokoj. Nejlépe se kombinuje bílý nábytek. Často používaný je i dekor dub sonoma, který je velmi příjemný, světlý, prostor opticky nezmenšuje, nečiní jej stísněným. Pokud si nepamatujete, jaký dekor se nachází na vašich komodách a skříňkách, zvolte TV stolek vzhledově co nejblíže k jejich barvě. Je důležité, aby nový a starý nábytek nestál zcela u sebe, aby příp. mírný rozdíl nebyl patrný.


Nový TV stolek musí být dostatečně velký. Pokud je televize větší, než stolek, celek může působit
nepřirozeně.